Skupština društva – Dodijeljene pohvalnice istaknutim istraživačima jasenovačkog logora

Akademik Josip Pečarić, dr. Josip Jurčević, o. Vladimir Horvat, Vladimir Mrkoci i mr. Mladen Ivezić dobitnici su pohvalnica za dugogodišnji rad na istraživanju povijesnih činjenica o jasenovačkom logoru. Pohvalnice su im dodijelili članovi Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac, na godišnjoj skupštini društva održanoj 25. kolovoza.
Društvo je dodijelilo i niz zahvalnica pojedincima i institucijama koji su pomogli u promociji rada društva u protekloj godini.
U osvrtu na dosadašnji rad, među uspjesima je osobito istaknuto izdavanje knjige „Jasenovački logori-istraživanja“, autora Vladimira Horvata, Igora Vukića, Stipe Pilića i Blanke Matković. Knjiga, s kojom se uspjelo ući u prodajnu mrežu Školske knjige, Naklade Ljevak i drugih knjižara, naišla je na dobar prijem na dosadašnjim tribinama i promocijama.
Članovi društva planiraju izdavanje sličnih publikacija i organiziranje stručnih skupova kako bi u javnosti potaknuli raspravu o stvarnim događajima u jasenovačkim logorima u Drugom svjetskom ratu i poratnom razdoblju.

Predsjednik društva dr. Stjepan Razum predaje pohvalnicu patru Vladimiru Horvatu, suautoru knjige 'Ogoljela laž logora Jasenovac'

Predsjednik društva dr. Stjepan Razum predaje pohvalnicu patru Vladimiru Horvatu, suautoru knjige ‘Ogoljela laž logora Jasenovac’

Komentari su isključeni.