I pater Horvat sudjeluje u predstavljanju knjige

Pater Vladimir Horvat, suautor knjige „Jasenovački logori“ pridružio se već uigranim predstavljačima knjige Igoru Vukiću i Stipi Piliću. Njih su trojica gostovali 26. listopada u Ludbregu. Dobrodošlicu autorima, pred sedamdesetak posjetitelja u lijepom prostoru nedavno obnovljenog Pastoralnog centra, izrazio je mons. Josip Đurkan, ludbreški župnik i upravitelj svetišta Predragocjene Krvi Isusove.
U uvodnoj riječi prečasni Đurkan podsjetio je na svoje prijateljstvo s patrom Horvatom, s kojim ga veže i zavičajna blizina: Đurkan je iz Legrada, a Horvat iz međimurske Donje Dubrave, mjesta koja dijeli i spaja rijeka Drava. Osim zavičaja, povezani su svećeničkim pozivom, a i ljubavlju prema hrvatskoj domovini i narodu te njihovoj povijesti i kulturi.
Potom su Horvat, Pilić i Vukić predstavili rezultate svojeg istraživanja jasnovačkih logora. Predstavljanje i razgovor o knjizi vodio je Josip Haramija, predsjednik ludbreške podružnice Rotary cluba, koja je uz župu Presvetog Trojstva bilo suorganizator ovoga okupljanja.

Komentari su isključeni.