Mesićev govor o radnom logoru u Jasenovcu potaknuo dodatno zanimanje za rad društva

Nako što je na Maxportalu, u Bujici, a zatim i u nizu drugih medija objavljena snimka, odnosno, sadržaj govora bivšeg predsjednika Stjepana Mesića o radnom logoru u Jasenovcu, dodatno se povećalo zanimanje za rad našeg Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac. Našu internetsku stranicu, poslije objave Mesićevih izjava izrečenih u Novskoj 1992. godine, prosječno posjećuje pet puta više internetskih korisnika nego ranije. Ulazi na stranicu ostvaruju se iz cijelog svijeta, ali ipak najviše iz Hrvatske, BiH i – Srbije.

Pozdravljamo stoga svakoga posjetitelja u nadi da će informacije koje smo prikupili i koje objavljujemo na stranici doprinijeti razumijevanju događaja iz vremena Drugog svjetskog rata. Zato nas je obradovala i Mesićeva snimka, kojoj možemo dodati ocjenu kako prema našim istraživanjima velika većina onoga što je govorio te večeri suborcima u Novskoj, odgovara povijesnim činjenicama.

O tome su članovi našeg društva govorili na tribinama i televizijskim emisijama. Ovdje su neki od tih nastupa:

Razgovor održan u Tribini grada Zagreba možete pogledati ovdje

Mesićevim izjavama bila je posvećena i Bujica u srijedu 25.siječnja 2017.

Iscrpan i sadržajan razgovor o izjavama Stipe Mesića vodio se kod domaćina Ante Prkačina, u emisiji Sve se može popraviti, televizije 4 rijeke iz Karlovca

 

Komentari su isključeni.