Igor Vukić novi predsjednik društva

Igor Vukić izabran je za novog predsjednika Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac, na 5. skupštini društva održanoj 27. prosinca 2018. Dosadašnjeg tajnika Vukića na toj funkciji zamijenit će Ante Periša.

Uz zahvale na vođenju i razvoju društva u prve četiri godine, dosadašnji predsjednik dr. Stjepan Razum nastavit će svoje djelovanje kao član Upravnog odbora, zajedno sa Stipom Pilićem, Matom Rupićem te Igorom Vukićem i Antom Perišom. Mate Rupić bit će i u idućem četverogodišnjem razdoblju potpredsjednik društva.

Članovi Skupštine podržali su izvješća o radu u razdoblju između dviju skupština, te financijska izvješća i odgovarajuće planove za 2019. godinu.

Proteklu godinu obilježilo je izdavanje knjige “Radni logor Jasenovac” Igora Vukića (Naklada Pavičić), koja je dodatno skrenula pozornost na rad društva. Kraj godine donio je i novu knjigu: upravo je iz tiska izašla knjiga “Razotkrivena laž logora Jasenovac”, akademika Josipa Pečarića i dr. Stjepana Razuma u izdanju društva.

Knjiga koja govori o borbi protiv jasenovačkih mitova, odjecima rada društva i drugim srodnim temema, može se naručiti na mail drustvo.jasenovac@gmail.com.

Komentari su isključeni.